Bedrijfscoaching

Professional & Business coaching

Bedrijfscoaching gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling

Het leven zit vol uitdagingen, en dagelijks komt er veel op ons af.

Vind jij het ook belangrijke om goed in je vel en met goesting naar het werk te gaan? En verwacht je dat ook van je medewerkers? Of sleep jij jezelf (en je medewerkers) naar het werk? Krijg jij als leidinggevende maar moeilijk vat op je team en is het moeilijk je team te motiveren? Of last van concentratieproblemen en piekeren op kantoor?

Wil je ook graag meer veerkracht op momenten dat het moeilijker gaat?

Als bedrijfscoach gespecialiseerd in leiderschap, communicatie en stress en burn-out begeleidt en ondersteunt Annemie jou . Je leert om de controle over je eigen leven terug in handen te nemen op een pragmatische, direct bruikbare manier en afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Dit doen we aan de hand van haalbare doelen en authentieke tools voor leiders. Hapklare adviezen volgens jouw tempo. Klaar om opnieuw vol vitaliteit, goesting en vertrouwen te werken?

Programma voor bedrijfsleiders, (HR-) manager :

Doel: de bedrijfsprestaties optimaliseren door het leren efficiënt om te gaan met de uitdagingen waarmee jij geconfronteerd wordt als bedrijfsleider/manager, door jezelf beter te leren kennen, en je team te leren motiveren, te coachen en te leiden

 1. Ken jezelf

We leggen de basis voor zelfkennis aan de hand van de KernTalentenanalyse. Jouw KernTalenten kennen, is kiezen om op een unieke, zeer accurate manier je persoonlijkheid, je potentieel en je motivatie in kaart te brengen. Waardoor je vanuit een positieve, en een duurzame benadering in de toekomst belangrijke persoonlijke en professionele keuzes kan maken.  

Aan de hand van de KernTalenten kunnen we onderzoeken welke stijl van leidinggeven bij jou past, jouw communicatievoorkeuren, jouw lange termijn aanpak, …

Meer weten over KernTalenten >>

 1. Leiderschap

Goed leiderschap gaat vandaag niet meer over “de baas” zijn, maar over het beste uit jezelf en je team halen.  Via “Situationeel Leidinggeven” en “coachend leidinggeven” kan jij leren wat jouw medewerkers nodig hebben. Een junior medewerker vraag een andere stijl van leidinggeven dan een ervaren medewerker.  Welke stijl is het meest effectief zodat iedereen doet wat hij/zij moet doen? Goed leiderschap helpt immers om de doelstellingen van het bedrijf te realiseren

 1. Communicatie 

Als bedrijfsleider of als manager wordt er veel communicatie verwacht: o.a. met klanten, met je personeel, tijdens vergaderingen, enz.  Je leert met impact te communiceren, zodat je geloofwaardig overkomt, en je slaagt erin om een sterke connectie te maken.  We maken daarbij gebruik van verbindende communicatie.

 1. Teamwerking 

Wat zijn belangrijke elementen van teamwerk? Hoe realiseren teams resultaten? Hoe vormen en ontwikkelen teams zich? We werken aan de hand van cases, en hoe jij impact kan hebben op het team.

Individuele coaching sessies

Doelstelling:

De hoofddoelstelling van coaching is om samen met jou te werken rond jouw persoonlijke ontwikkeling volgens de principes van ICF-coaching.  Cruciaal hierbij is het krijgen van een goed inzicht in het eigen gedrag en de eigen zijnswijze, waarbij zelfanalyse een belangrijk onderdeel is.

Werkwijze:

Na een verkend gesprek en een formeel akkoord betreffende het doel en het proces, wordt tijdens 6 tot 8 sessies gewerkt rond jouw specifieke thema’s. 

In het coachingsproces gaan we eerst samen jouw coachingdoelstellingen identificeren en onderzoeken. Daarbij maken we gebruik van een doelgericht en gestructureerd coachingproces.  We vertrekken altijd vanuit jouw praktijksituatie en ervaring.

Aanpak :

Vanuit een sterk empathisch vermogen en een scherpe observatie is Annemie haar stijl inspirerend en ondersteunend. Zij stimuleert het zelfreflecterende en zelfsturende vermogen van de coachee vanuit verschillende invalshoeken. Samen gaat zij op zoek naar jouw belemmerende overtuigingen, waarden en normen om zo tot duurzame resultaten te komen. Vanuit de bedrijfscontext van de coachee schenkt zij aandacht aan zowel de persoonlijke als de professionele ontwikkeling. 

Door actief luisteren, krachtige vragen, feedback, metaforen of andere oefeningen helpt zij individuen en teams om tot meer bewustzijn te komen, wat leidt tot het ontwikkelen van nieuwe inzichten.  Ieder thema dat aanbod komt, kan beschouwd worden als een opportuniteit.  Deze opgedane inzichten worden vertaald naar de (werk)omgeving van de coachee en door praktische opdrachten tussen de verschillende coachingsessies worden veranderingen verankerd. Deze opdrachten zijn gericht op het zich eigen maken van het geleerde, het motiveren van de coachee om nieuw gedrag uit te proberen in veilige situatie. 

Hierdoor kunnen er diepgaande inzichten ontstaan die leiden tot blijvende veranderingen.  

Hiervoor kan ook een KernTalentenanalyse worden ingezet
Specifieke coaching thema’s:

 • people management

 • persoonlijke leiderschap

 • verbindende communicatie

 • persoonlijke efficiëntie (eigen werkwijze in vraag stellen)

 • stress & burn out coaching

 • re-integratie na ziekte

 • samenwerking


Language(s) spoken:
Dutch: Fluent (mother tongue) ,English: Fluent, French : Fluent

Bedrijfscoaching

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x